UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) - Doç. Dr. Osman Akgül

Yeryüzünün iyilik hareketleri

Udef (Uluslararası öğrenci dernekleri federasyonu)

Doç.Dr Osman Akgül (Udef başkanı)

UDEF NEDİR? 16 yıllık uzun bir yolculuktan geliyor. Türkiye’de bundan tam 16 yıl önce başlayan misafir öğrenci çalışmamız bu zaman zarfında UDEF çatı kuruluşu olarak kendisine bağlı 68 uluslararası öğrenci derneği ve 21 ilde bulunan iş birliği çalışmaları ile ülkemizin 75 şehrinde 60 bin misafir öğrenciye, yurtdışında da onlarca partner kuruluşla binlerce insana temas eden büyük bir organizasyon haline gelmiştir.

Türkiye’nin 75 şehrinde 68 dernek ve UDEF gönüllülerinin katılımı ile büyük bir sivil toplum hareketi olan UDEF, ülkemizin öğrenci çalışmaları alanındaki en büyük uluslararası öğrenci dernekleri federasyonu kimliğine sahip bulunuyor. UDEF şemsiyesi altındaki dernek faaliyetleri; öğrenci, eğitim ve sosyal çalışmalar başlıkları altında onlarca etkinliği kapsamaktadır. Dernekler arası istişarelerle bu faaliyetlerin içerikleri, periyotları, sorumluluk paylaşımları belirlenmekte ve sahada en üst düzey fayda odaklı planlamalar yapılmaktadır. Sosyal çalışmalar kapsamında; ülke tanıtım ve yemek günleri düzenlenirken, sosyal ve sportif faaliyetler, tarih ve kültür gezileri yapılmaktadır. Misafir öğrencilerimizin ülkemizin sosyal, kültürel ve toplumsal yapısını öğrenmesi ve kendilerini cennet vatanımızda yalnız hissetmemeleri için de; Uluslararası öğrenci buluşmaları, uluslararası öğrenci pikniği, yaz ve kış kampları ve bayramlaşma programları gibi etkinlikler düzenlenmektedir.