18 Kasım 2021 – Doç. Dr. Sefer Darıcı – Teknolojinin aileye etkisi

18 Kasım 2021 – Doç. Dr. Sefer Darıcı – Teknolojinin aileye etkisi

Hayat artık medya merkezli olarak akıyor. Dijital teknolojiler her alanda öne çıkıyor. Peki, dijital medyanın etkilerinin farkında mıyız? Bu sorunun peşinden gittiğimiz yayınımızda konuğumuz Doç. Dr. Sefer Darıcı, öncelikle internet ve sosyal kullanımının ülkemizde yüksek oranlarda olduğunun altını çizdi. Bunun olumsuz etkilere de kapı araladığını vurgulayan Darıcı, medyayı bilinçli kullanmak gerektiğini vurguladı. Darıcı, medyanın çocuklar üzerinde aileden daha etkin hale geldiğini belirtti ve ailelerin buna karşı çocuklarıyla daha fazla ve kaliteli zaman geçirmeleri gerektiğini söyledi. Aileler için medya okuryazarlığının çok önemli olduğunu söyleyen Darıcı ayrıca ABD menşeli ve küresel tekeller haline gelmiş olan şirketlere alternatif olarak yerli dijital ürünlerimizin olması gerektiğini de ifade etti. Darıcı sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekti ve doğru bilgiye erişimin önemini anlattı. Konuğumuz yeni bir dijital teknoloji olan metaverse ile ilgili bilgiler de aktardı.