İstanbul'a Otel Konforunda Öğrenci Yurdu

3 Ocak 2022 Pazartesi Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı

İstanbul'a otel konforunda öğrenci yurdu

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı, İstanbul Merdivenköy'de 100 kişilik özel öğrenci yurdu hizmete açacağını ve öğrencilere otel konforunda hizmet vereceğini duyurdu.

KAYNAK:

Vakfın mütevelli heyeti başkanı Mehmet Koca, yaptığı açıklamada, öğrenim için şehir değiştirmek zorunda kalan öğrencilerin en büyük sorununun barınma olduğunu belirtti.

Bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl Bağlarbaşı'nda 120 kişilik kız öğrenci yurdu açtıklarını anımsatan Koca, bu yıl da Merdivenköy'de 100 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdunun açılışını yapacaklarını vurguladı.

Öğrenciler ve velileri barınma yeri belirleme konusunda uyaran Koca, şöyle konuştu:

"Barınmanın sadece yatmak şeklinde algılanmaması lazım. Bunun sağlıklı ve güvenilir olması çok önemli. Milli ve manevi değerlere sahip bir ortamın olması, ders çalışma zemininin bulunması çok önemli. Merdivenköy Erkek Öğrenci Konukevi'ni dizayn ederken bunu düşündük. Bazalı sistem olacak ve bir odada en fazla 3 kişi kalacak. 24 saat sıcak su hizmeti olacak. Bağımsız çalışma odaları, spor salonu, kafeterya ve mescidimiz olacak. Referansla gelen öğrenciler olduğu için de arkadaşlık ortamı güvenli şekilde tesis edilecek."

İhtiyaç sahibi öğrencilere yönetim kurulu kararıyla burs da verdiklerini aktaran Koca, vakfın yönetim kurulu başkanı eski Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve bağışçılara teşekkür etti.

Koca, eylül ayında hizmete açmayı planladıkları yurt için kayıt almaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

Sosyal Bilimler Araştırma Merkezi de hizmete giriyor

Koca, Merdivenköy'de ayrıca vakfa ait Sosyal Bilimler Araştırma Merkezi inşaatının da devam ettiğini bildirdi.

Merkezin ilk 4 katının dershane ve seminer salonları, 4 katının da otel konforunda misafirhane olarak değerlendirileceğini anlatan Koca, "Burada akademisyenleri, doktora öğrencilerini ağırlayacağız. Mavera Vakfı olarak, toplumumuzun sosyal bilimlerdeki ihtiyaçlarına karşılık verecek araştırmalara destek olacağız" diye konuştu.