Mavera Ödülleri

2013 yılında kurulan Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı; insanlığa örnek olacak ahlaklı, ilim ve tevazu sahibi; sağlıklı ve erdemli nesiller yetiştirme gayesiyle yola çıkmıştır. Bu amaç doğrultusunda ulusal ve uluslararası birçok faaliyet icra eden vakfımız; ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak, muhtelif alanlarda nitelikli çalışma yapacağına inandığı gençleri imkanları nispetinde desteklemektedir.

www.maveraodulleri.com

Her sene ödüllü yarışmalarıyla, çeşitli konularda farkındalık yaratmayı amaçlayan Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın organize ettiği “Mavera Ödülleri”, başta yarının yetişkinleri olan gençler olmak üzere, tüm insanları ortak bir “çağrı”da buluşturmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Mavera Ödülleri, her yıl, Türkiye çapındaki neredeyse tüm üniversite öğrencilerinden başvuru almayı başardı.

2018 yılında “Kudüs”, 2019 yılında Aliya İzzetbegoviç Anısına “Küresel Barış ve Adalet”, 2020 yılında ise Nurettin Topçu Anısına “Fıtratın Çağrısı: İnsan, Aslına Dön!” konuları çerçevesinde icra edilen Mavera Ödülleri, 2021 yılında ise Akif Emre Anısına “İyilik, ‘Ben’de Başlar!” konusu özelinde gerçekleştirildi.

Gençlerin duygu ve düşüncelerini “deneme” türüne uygun olarak yazılı hale getirilmelerinin teşvik edildiği yarışmada, 13 öğrenciye Bosna Hersek Seyahati, ilk 3’e girenlere ayrıca Dizüstü Bilgisayar ve çeşitli hediyeler takdim edildi.