Mavera Vakfı Kapılarını Açtı

Mavera Vakfı kapılarını açtı

Kaynak:
Mavera Vakfı kapılarını açtı
Kur’an meal, tefsiri, İslam tarihi, yakın tarih alanında genel programların yanı sıra, lise ve üniversite gençliğine özel programların yer alacağı Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Merkez ve Kültür Merkezi 100 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet çalışma salonu, kütüphane, mescit, dinlenme salonu ile hizmete açıldı.

İstanbul Çamlıca’daki merkezin açılışına Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Başkanı Mehmet Koca, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ve İsmet Uçma, Marmara İlahiyat Dekanı Prof. Ali Köse, Vakıflar Bölge Müdürü Saffet Ertürk, çok sayıda akademisyen, iş adamı katıldı.

Açılışta konuşma yapan Mavera Eğitim ve Sağlık Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara 53 kişinin bir araya gelerek, sosyal, kültürel, eğitim ve dini konularda faaliyetler yapmak üzere bir çatı altında buluştuğunu söyledi.

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara İZZET KAYA   2014-12-30T18:33:37.4344556+02:00   Mavera Eğitim ve Sağlık Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara
Özellikle gençlere yönelik kültürel faaliyetlere ağırlık vereceklerini anlatan Kara, Mavera Vakfı bünyesinde 120 kişilik Bağlarbaşı Kız Öğrenci Konukevi’nin Eylül ayında faaliyete açtıklarını dile getirdi.

Lise ve üniversite gençliğine özel programlar

Kara konuşmasında, Çamlıca’daki Mavera Kültür Merkezi’nde üniversite ve Lise’ye devam eden gençlere yönelik faaliyetlerin Ocak ayından itibaren başlayacağını ifade ederek, Kültür Merkezi bünyesinde, 100 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet çalışma salonu, kütüphane, mescit, dinlenme salonu bulunduğunu ifade etti.

Kültür Merkezi’nin tüm vakıf ve derneklerin kullanıma açık olduğunu vurgulayan Kara, amaçlarının farklı yaş gruplarından erkek ve bayanları ilgi alanları doğrultusunda Mavera Kültür Merkezinde bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Kara, Kur’an meal ve tefsiri, İslam tarihi, yakın tarih alanında genel programların yanı sıra, lise ve üniversite gençliğine özel programlar üzerinde de çalıştıklarını ifade etti.

Açılış töreninde konuşan Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Başkanı Mehmet Koca, iki temel kavramın, Zekat ve İnfakın altını çizdi. Koca,  Müslümanlar’ın günümüz meselelerine çözümler sunabilmeleri için, ilmi ve kültürel çalışmalara daha çok kaynak ayırmaları gerektiğini vurguladı.

Mehmet Koca, İlmi ve kültürel çalışmalarda, ilim adamı, akademisyen ve araştırmacılar kadar ekonomik yetkinliği olan her Müslüman ferde de sorumluluk düştüğünü belirtti.