UKEAD (Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği) - Ayşegül Bayıcı

UKEAD (Uluslararası Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği) Ayşegül Bayıcı (8 Aralık)
“Dünya barışının Kudüs’ten yükseleceğine inanıyoruz” sloganıyla yola çıkan Uluslararası Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği’nin (UKEAD) Genel Koordinatörü Ayşegül Bayıcı; Derneğimiz Mart 2017’de kuruldu. Biz dünya barışının Kudüs’ten yükseleceğine inanıyoruz. Bu inanç doğrultusunda UKEAD, Kudüs’ü, İslam kültür ve değerlerini tanıtmak amacıyla kuruldu.

Türkiye’de hâlihazırda Kudüs’le ilgili çalışan pek çok STK var. Bunların çoğu maddi destek görevini icra ediyor. Bizim amacımız ise her kesimden insana ulaşarak Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa sevgisini aşılamak. Kudüs isminin çok yüksek yerlere taşınması ve anlatılması gerektiğine inandığımız için özellikle kültürel çalışmalara ağırlık verdik. En başta dediğim gibi biz belli bir kitleye ve çevreye hizmet etmiyoruz. Amacımız herkese ulaşmak. Bu bağlamda Aksa Çocukları projemizden bahsedebilirim. Çocuklara yönelik çizgi film, tiyatro ve farklı animasyonlar hazırlamayı istiyoruz. Şu an görüşmelere başladık. Alt yapı hazırlığı içindeyiz. Gençlerimize büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Bu sebeple onların UKEAD’a gelerek bize katılmalarını istiyoruz. Onlar için güzel bir mekân hazırladık. Bahçemiz de mevcut. Gelip burada ders çalışabilirler, toplantılar yapabilirler. “Hepimiz Meryemiz” platformunu kurduk ortak değerler üzerinden hareket edip Kudüs’ün Özgür olmasını istiyoruz. Kudüs’te yaşayan herkesin Kudüs’ün nöbetçisi olduğuna inanıyoruz. Çok zorlu bir mücadele içindeler. Biz de elimizden geldiği kadar gençlere yardımcı olmak istiyoruz. Kim Kudüs’ü elinde tutarsa dünyayı o yönetiyor, dünya barışının sağlanması İçin Kudüs’ün Özgür olması gerekiyor.